Beza sungguh dengan Milo yang kita bancuh sendiri. Macam mana ya mereka buat Milo nih?
Sebelum ada jer yang share caranya cuma sukatan yang dikongsi dalam jumlah satu tong. Kita bukan nak minum sampai banyak tu kan.
Tapi ada resipi bancuhan Milo ini dalam sukatan jag sesuai untuk satu famili. Resipi ini diperoleh dari pekerja yang sedang membancuh air Milo. Ada beberapa tip yang diturunkan.
TIP PENTING!
Suatu hari pergi 1 event. Ada percuma air milo atas lori. Saya tengok pekerja Milo tengah bancuh air. Saya tanya napa air Milo free ni sedap sangat. Tak sama yang kita buat.
Dia kata masa bancuh air perlu panas.
Campuran susu pekat manis sama ngan susu cair.
Milo pula jangan kedekut dan jangan campur gula.
Selamat mencuba ye !! jangan lupa tag saya di ig @qimsprinting
No comments:
Post a Comment